Εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή για σπιτικά γλειφιτζούρια. Απλά βήματα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Υλικά

100 γρ γλυκόζη , 100 γρ νερό, 250 γρ ζάχαρη, 20 σταλίτσες εσάνς + χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά).

Εκτέλεση

Με αυτή τη σειρά βάζουμε σε ενα μικρό κατσαρολάκι με θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής και το αφήνουμε να ζεσταθεί στο τέρμα. Πριν αγγίξει τους 148 βαθμούς το βγάζουμε από το μάτι και το χύνουμε στις σιλικονιένες θήκες. Περιμένουμε να κρυώσει και μέχρι τότε δεν αγγίζουμε την καραμέλα καθώς είναι επικίνδυνο να καούμε!

Αφήστε μια απάντηση

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.