Τι είναι οι ηλεκτρολύτες & ποιες ιδιότητες έχουν;

Οι ηλεκτρολύτες βρίσκονται σε κάθε οργανισμό και φέρουν ηλεκτρικό φορτίο. Ρυθμίζουν την κατανομή του νερού στο σώμα μας και επηρεάζουν το pH του αίματος. Οπότε αντιλαμβάνεστε ότι είναι κάτι αρκετά σημαντικό.

Ως ηλεκτρολύτης μπορούμε να ορίσουμε οποιαδήποτε ουσία όπου είναι σαν μέσο αγωγής ηλεκτρισμού.

Σε ποιες περιπτώσεις χρειάζονται ακόμα περισσότερο;

Κατά την καλοκαιρινή περίοδο όπου οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, λόγω της έντονης εφίδρωσης το σώμα αποβάλλει μεγάλο ποσοστό νερού που περιέχει ηλεκτρολύτες. Αντίστοιχα, το ίδιο συμβαίνει και κατά την διάρκεια μιας προπόνησης.

Πως μπορούμε να τους αναπληρώσουμε;

Στην αγορά υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από ηλεκτρολύτες σε σκόνη και δισκία. Κάνουν αρκετά καλή δουλειά και είναι κατάλληλα κατά την διάρκεια της προπόνησης. Παράλληλα μπορείτε να βρείτε ηλεκτρολύτες σε ρόφημα.

Τι είναι οι φυσικοί ηλεκτρολύτες;

Εκτός όμως από τα συμπληρώματα διατροφής, υπάρχουν και οι φυσικές πηγές ηλεκτρολυτών. Αυτές μπορεί να είναι μια μπανάνα που προσφέρει κάλιο σε συνδυασμό με ένα ποτήρι νερό που βοηθάει στην απορρόφηση αυτού.

Επίσης το καρπούζι μπορεί να αντιμετωπίσει την αφυδάτωση, ειδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Μπορείτε να το καταναλώσετε και σε μορφή χυμού.

Τέλος, ένα ακόμα μυστικό είναι το νερό καρύδας που βρίσκεται στο κατάστημα μας, καθώς και πολλά ακόμα βιολογικά προϊόντα που προσφέρουν μαγνήσιο και ασβέστιο.

Όπως μπορείτε να καταλάβετε, οι ηλεκτρολύτες είναι ένα απαραίτητο στοιχείο που πρέπει να έχουμε. Χρειάζονται σε κάθε περίπτωση που αφυδατώνεται ο οργανισμός μας. Ακόμα και αν υπάρχει κάποιου είδους ίωση όπου το ανοσοποιητικό μας σύστημα χρειάζεται βοήθεια.

Δείτε Επίσης...

2.60
Προσθήκη
1.10
Προσθήκη
1.60
Προσθήκη

Μπάρες Πρωτεΐνης

Go On Nutrition 33% Protein Prem...

1.50
Προσθήκη

Αναψυκτικά

Dr. Pepper 330ml

1.50
Προσθήκη

Αφήστε μια απάντηση

Δεν εγκαταλείπετε την αγορά σας έτσι απλά, σωστά;

Χρησιμοποιήστε τον εξής εκπτωτικό κωδικό DIS5 στη σελίδα του ταμείου για να κερδίσετε 5% έκπτωση!

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.