Τι είναι τα αμινοξέα συμπληρώματ...

aminoxea bcaa

Τι είναι τα αμινοξέα & τι προσφέρουν;

Τα αμινοξέα στην ουσία είναι δομικοί λίθοι της πρωτεΐνης. Ένα ποσοστό του οργανισμού μας αποτελείται από πρωτεΐνη. Το σώμα μας χρησιμοποιεί διαφόρων ειδών πρωτεΐνες, άλλες φορές για την ανάπτυξη και άλλες για την επιδιόρθωση των ιστών.

Ποιες τροφές περιέχουν αμινοξέα;

Στην αγορά, μπορείτε να βρείτε τροφές που είναι πλούσιες σε αμινοξέα όπως για παράδειγμα το κοτόπουλο που έχει όλα τα απαραίτητα και βασικά αμινοξέα ή η πρωτεΐνη σόγιας και το μοσχάρι. Αυτές οι τροφές περιέχουν αμινοξέα που μπορεί να λάβει ο οργανισμός σας και οι περισσότεροι τα βρίσκουμε στην καθημερινή μας διατροφή.

Αμινοξέα Συμπληρώματα

Εκτός από τις τροφές, υπάρχουν και αμινοξέα συμπληρώματα για όγκο είτε σε σκόνη είτε σε μορφή χαπιών. Στην NGT έχουμε διαλέξει τα καλύτερα αμινοξέα και σας τα παρουσιάζουμε. Τα αμινοξέα χωρίζονται σε 3 βασικές υποκατηγορίες:

Αμινοξέα BCAA

Τα περισσότερα αμινοξέα BCAA περιέχουν λίγες θερμίδες, τα οποία με την μεγάλη δόση αμινοξέων που περιέχουν καθώς και την καφεΐνη και το σύμπλεγμα βιταμινών Β είναι ιδανικά για την στήριξη του σώματος πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προπόνηση.

Ιδιαίτερα σε περιόδους έντονης κούρασης (π.χ. προπόνηση και δίαιτα), τα bcaa είναι ακόμα πιο απαραίτητα, γι’ αυτό άλλωστε περιλαμβάνονται σε κάθε πρωτεΐνη.

Τα επίπεδα BCAA στο αίμα είναι μπορεί και να μειωθούν μετά από έντονη άσκηση, αφού ο μυς έχει τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσει για παραγωγή ενέργειας.

Ένα συμπλήρωμα BCAA υψηλής περιεκτικότητας σε λευκίνη βοηθά στα μέγιστα αποτελέσματα μιας προπόνησης. Ιδανικά, πρέπει να τα λαμβάνουμε μετά την προπόνηση.

L – Γλουταμίνη

Την γλουταμίνη μπορούμε να την βρούμε στην αγορά σε τροφές αλλά επίσης υπάρχουν συμπληρώματα γλουταμίνης σε σκόνη.

Είναι γεγονός ότι είναι ένα από τα πιο γνωστά συμπληρώματα για κάθε άτομο που γυμνάζεται.

Τι είναι και τι κάνει όμως η γλουταμίνη; Η γλουταμίνη δεν θεωρείται ένα απαραίτητο αμινοξύ. Αυτό σημαίνει ότι κάτω υπό φυσιολογικές συνθήκες επαρκείς ποσότητες γλουταμίνης υπάρχουν στον οργανισμό μας για να καλύψουν τις απαραίτητες ανάγκες.

Όταν υπάρχει έντονη άσκηση ή στρες από οποιαδήποτε πηγή, ο οργανισμός δεν μπορεί να ανταπεξέλθει εύκολα στην παραγωγή της, οπότε τότε θεωρείται «απαραίτητη» και σε αυτές τις περιπτώσεις λαμβάνεται ως συμπλήρωμα. Με αυτή την έννοια σε αυτές τις περιπτώσεις είναι απαραίτητο.

L – Καρνιτίνη Συμπλήρωμα

Η καρνιτίνη χρησιμοποιείται συχνά από ανθρώπους που ασχολούνται με οποιοδήποτε άθλημα. Η καρνιτίνη είναι ένα από τα πιο γνωστά συμπληρώματα για αφαίρεση βάρους ή κάψιμο λίπους.

Τι είναι όμως η καρνιτίνη;

H καρνιτίνη είναι ένας τύπος αμινοξύ. Παράγεται από το σώμα μας, ενώ η κύρια λειτουργία του είναι να βοηθήσει το σώμα να παράγει ενέργεια και παίζει σημαντικό ρόλο στην κίνηση των μυών καθώς και στην κανονική λειτουργία του εγκεφάλου.

Στην αγορά μπορείτε να βρείτε καρνιτίνη για αδυνάτισμα είτε σε αμπούλες, είτε σε υγρή μορφή οι οποίες είναι πλούσιες σε ιδιότητες. Λόγω των δυνατοτήτων καύσης λίπους, η L – καρνιτίνη βελτιστοποιεί τον τρόπο με τον οποίο το σώμα σας χρησιμοποιεί λίπος για καύσιμα. Αυτό σας βοηθάει έτσι ώστε να μπορείτε να επεκτείνετε τον χρόνο στην προπόνησή σας.

Εννοείται, ότι η καρνιτίνη είναι κατάλληλη για vegan ή χορτοφάγους.

Κλείνοντας

Τα αμινοξέα είναι μια απαραίτητη πηγή που πρέπει να λαμβάνουμε κατά την περίοδο έντονης άσκησης. Οι διαφορές που θα δούμε στο σώμα μας και στην απόδοση κατά τη διάρκεια της προπόνησης σίγουρα είναι μεγάλες.

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα της NGT θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία σε συμπληρώματα διατροφής, χρήσιμα για τον οργανισμό σας και κατάλληλα για κάθε σας στόχο. Κάντε άμεσα την αγορά σας εύκολα και γρήγορα. Άμεση παράδοση στον χώρο σας.

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€ (έως 3kg)

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ2114054589

Βρείτε τα καλύτερα αμινοξέα συμπληρώματα

Αφήστε μια απάντηση

Δεν εγκαταλείπετε την αγορά σας έτσι απλά, σωστά;

Χρησιμοποιήστε τον εξής εκπτωτικό κωδικό DIS5 στη σελίδα του ταμείου για να κερδίσετε 5% έκπτωση!

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.